Tájékoztató a személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlásáról


Ebben az évben is a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról rendelkező nyilatkozat a bevallási csomag részét képezi. Így az a magánszemély, aki egyszerűsített bevallást ad, vagy az állami adóhatóság közreműködése nélkül készíti el a bevallását, az EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet az általa megjelölt kedvezményezettek javára.


A nyilatkozat (nyilatkozatok) az alábbi módon juttathatóak el az állami adóhatóságnak

Az 1+1%os nyilatkozat benyújtási határideje 2011. május 20. A határidő elmulasztása jogvesztő, azaz később már nem pótolható a rendelkezés.

 

Azon magánszemélyek is rendelkezhetnek az adójuk 1+1 százalékáról, akiknek az adóját a munkáltató állapítja meg. Ilyen esetben a rendelkező nyilatkozatot lezárt, annak ragasztott felületén aláírt borítékban legkésőbb 2011. május 10-éig kell átadni a munkáltatónak, aki (amely) 2011. május 20-áig eljuttatja azt az állami adóhatósághoz.

 

A 2010. évről benyújtott személyi jövedelemadó bevalláshoz kapcsolódó 1+1%-os nyilatkozatok rendelkezését illetően, hogy a kedvezményezettekhez célba érkező felajánlásokról az adóhatóság tájékoztatja a felajánlókat. A tájékoztatás kizárólag elektronikusan történik azon magánszemélyek részére, akik ügyfélkapus regisztrációval rendelkeznek.