Morus Nap 2007. június 6.

Morus Nap 2007. június 6.

Az idei Morus Napot 2007. június 6-án este 6 órakor tartottuk az Őrmezői Közösségi Ház színháztermében. Az esemény kiemelt vendége Csaba testvér (Böjte Csaba, Ofm) volt. A bevezető műsorblokkokat a korábbi évekhez hasonlóan most is a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola Blockflöte együttesének előadása a korabeli reneszánsz muzsika darabjaiból (művészeti vezető Kállay Gábor) és a Tordasi Pillikék korondi néptánc összeállítása (művészeti vezetők Németh Ildikó és Szabó Szilárd) jelentették.

A nagy érdeklődéssel - évek óta nem látott teltházzal - övezett előadást Forgács Alajos pébános úr nyitotta meg rövöd bevezetőjével és Csaba testvérhez intézett kérdéseivel. Majd ezt követte a szívekbe markoló, egyszerűségében és példáival ellenállhatatlan mese. Mert Csaba testvér nem előadást tartott, hanem mesélt nekünk. Mesélt az elesettek, a legkisebb testvérek szeretetéről, eredményeiről, és bemutatta azt is, mi hogyan csatlakozhatunk a segítőkhöz.

A program végén az egyesület állófogadással egybekötött beszélgetésre várta a résztvevőket. A belépés szokásainkhoz híven díjtalan volt, ám a helyszínen Csaba testvér otthonai számára adományt gyűjtöttünk, kellemes meglepetésünkre több, mint 450.000 Ft-ot adhattunk át Csaba testvérnek. Búcsúzáskor sebtiben becsomagoltuk a vacsora megmaradt finomságait, s az atya mindezt örömmel szállíthatta Dévára.

Csaba testvér előadásának teljes szövege itt olvasható.

A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenységéről szóló beszámoló.

A Szent Ferenc Alapítvány honlapja

Az "Élet Háza" Csobánkán

A Morus Napon megtudhattuk azt is, hogy Csaba testvér legújabb otthonát itt Magyarosszágon építi. 2007. április 21-én a csobánkai Margitligetben, a valamikor szebb napokat látott kastély kitisztított kertjében ünnepélyes keretek között tett hitet Csaba testvér, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője a kastélyban ez év szeptemberében megnyíló Élet Házáról, a krízisben lévő családoknak, leendő édesanyáknak otthont adó intézmény megvalósításáról. Az otthont azóta szorgos kezek építik, a nyár minden szombatján várják az önkénteseket. A morusosok is ellátogattak ide egy meleg júliusi szombaton kicsit segíteni, s mindenkit bíztatunk, ajánlja fel 1-2 szombatját az ügy érdekében. Részletekről a www.devaigyerekek.hu honlapon lehet tájékozódni, de egyesületünk is szervez további önkéntes akciókat ide.

A meghirdetéskor, áprilisban is ott jártunk, íme néhány az akkor készült képekből:
Böjte Csaba Csobánkán, az Élet Háza" meghirdetésén Böjte Csaba Csobánkán, az Élet Háza
Ilyen volt az ingatlan az átvételkor Ilyen volt az ingatlan az átvételkor
A dévai gyerekek előadása az Olivér c. musicalből A dévai gyerekek előadás az Olivér c. musicalből